20 Ocak 2015 Salı

Fırında parmak böreği




Selamlar parmak boregıyle sizlerleyım fırında hem cok hafif hem cok pratik genellikle yagda kızartılır ama ben fırında yaptım ınanılmaz güzel oluyo tafsıye ederim...

Malzemeler :
5 adet yufka
bır kase beyaz peynir
yarım demet maydanoz
Yarım cay bardağı sıvı yağ
1 yumurta sarısı uzeri için

Yapılışı
Bır yufkayı sekiz eşit parçalara kesiyoruz beyaz peynıre maydonozları ekleyıp karıstırıyoruz yufka ların bıtanesını alıp oncelikle fırça yardımıyla yaglıyoruz sonra peynirli harcı koyup sarıyoruz hepsini sarıp fırın tepsisine dızıp yumurta sarısı surulup 180 dereceli onceden ısıtılıp fırında pişirilır
 afiyet olsun..

5 yorum:

BAL TATLISI dedi ki...

Çok güzel bir börek olmuş fırında olması ayrıca güzel ve hafif
ellerine sağlık canım

nurcan kaya dedi ki...

Teşekkür canım gerçekten guzel oldu cok hafif oluyo tafsıye ederım

vişnap dedi ki...

Canım eline emeğine sağlık böreklerin güzel olmuş.Bir şey soracağım peki 5 adet yufkaya yarım çay bardağı sıvı yağ yeterli oluyor mu acaba?Sevgilerimle.

nurcan kaya dedi ki...

Ben cok yaglı olmasın diye az kullandım fırçayla surdum az az ama siz bı cay bardağı da kullana bılirsınız arzuya göre canım tesekkurler

nurcan kaya dedi ki...

Ben cok yaglı olmasın diye az kullandım fırçayla surdum az az ama siz bı cay bardağı da kullana bılirsınız arzuya göre canım tesekkurler