20 Ocak 2015 Salı
Fırında parmak böreği
Selamlar parmak boregıyle sizlerleyım fırında hem cok hafif hem cok pratik genellikle yagda kızartılır ama ben fırında yaptım ınanılmaz güzel oluyo tafsıye ederim...
Malzemeler :
5 adet yufka
bır kase beyaz peynir
yarım demet maydanoz
Yarım cay bardağı sıvı yağ
1 yumurta sarısı uzeri için
Yapılışı
Bır yufkayı sekiz eşit parçalara kesiyoruz beyaz peynıre maydonozları ekleyıp karıstırıyoruz yufka ların bıtanesını alıp oncelikle fırça yardımıyla yaglıyoruz sonra peynirli harcı koyup sarıyoruz hepsini sarıp fırın tepsisine dızıp yumurta sarısı surulup 180 dereceli onceden ısıtılıp fırında pişirilır
afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
Çok güzel bir börek olmuş fırında olması ayrıca güzel ve hafif
ellerine sağlık canım
Teşekkür canım gerçekten guzel oldu cok hafif oluyo tafsıye ederım
Canım eline emeğine sağlık böreklerin güzel olmuş.Bir şey soracağım peki 5 adet yufkaya yarım çay bardağı sıvı yağ yeterli oluyor mu acaba?Sevgilerimle.
Ben cok yaglı olmasın diye az kullandım fırçayla surdum az az ama siz bı cay bardağı da kullana bılirsınız arzuya göre canım tesekkurler
Ben cok yaglı olmasın diye az kullandım fırçayla surdum az az ama siz bı cay bardağı da kullana bılirsınız arzuya göre canım tesekkurler
Yorum Gönder