31 Ocak 2015 Cumartesi

Kuru dolma




Bursadan lodoslu bir gunden herkese merhabalar doguluların olmazsa olmazı kuru patlıcan ve bıber dolmasıyla yine sizlerleyım kendimde bıdogulu olarak cok severım tarıfine geceyım artık herkese sevgıler. ...

Malzemeler :
Bır bag kuru patlıcan
Bir bag kuru kırmızı biber
yarım kg kıyma
4 su bardağı pirinç (ben fazla yaptım )
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı domates salcası
2 tane kuru sogan
karabiber pul bıber nane
tuz zeytin yagı
bir çay bardağı sumak

Yapılışı : Oncelıkle sumagımızın uzerine 2subardagı su ekleyip kenarda bekletelım ardından kuru biberimizı 20 dakika kaynatalım ardından patlıcanlarımızıda aynı ıslemden gecircez sonra soguk sudan gecerıcez ardından pirıncımızı yıkayıp soganlarımızı doğrayıp eklıcez maydonozlarıda doğrayıp eklıcez kıymayı salcası baharatlarını tuzunu yagınınıda ekledıkmı harcımızı bır guzel karıstırıp biber ve patlıcanlarımızı  doldurup tenceremızı dizicez ardından sumagı suzup suyunu dolmalara gezdırcez azda su eklıyelım azda yag gezdırdıkmı pişmeye hazırdır dolmalarımiz herkese afiyet olsun...

22 Ocak 2015 Perşembe

Tavuk Kızartma



Selamlar bugun tavuk kızartmasıyla sizlerleyım mangal tadında vede cook lezzetli oluyo

Malzemeler
Bır paket kalçalı but
karabiber
toz bıber
tuz
bır diş sarımsak
4 adet kızartmalık patates

Yapılışı
oncelıkle butlarımızı yıkıyoruz süzgeçten sızmasını bekliyoruz bırkasede az yag karabiber tozbıber tuz guzelce karıstırıyoruz yıkanan ve sızılan tavuklarımıza bu sostan guzelce harmanlıyorız tenceremıze az miktarda yaglıyoruz bır diş sarmısagımızıda tencereye ekliyoruz sarmısak inanılmaz lezzet verıyo tavuklarımızı dızıyoruz kısık ateşte arkalı önlu kızarana kadar pişırıyoruz tavuklar pıserken patateslerımızı soyup parmak seklınde kesip bol yagda kızarıcak patetesler kızarıcanca kagit havlu serılı tabaga alırsanız fazla yagını cekmış olacaktır tavugunuz pişince yanina patates kızartması koyarak servis edebırsınız sımdıden afıyet olsun. .

20 Ocak 2015 Salı

Fırında parmak böreği




Selamlar parmak boregıyle sizlerleyım fırında hem cok hafif hem cok pratik genellikle yagda kızartılır ama ben fırında yaptım ınanılmaz güzel oluyo tafsıye ederim...

Malzemeler :
5 adet yufka
bır kase beyaz peynir
yarım demet maydanoz
Yarım cay bardağı sıvı yağ
1 yumurta sarısı uzeri için

Yapılışı
Bır yufkayı sekiz eşit parçalara kesiyoruz beyaz peynıre maydonozları ekleyıp karıstırıyoruz yufka ların bıtanesını alıp oncelikle fırça yardımıyla yaglıyoruz sonra peynirli harcı koyup sarıyoruz hepsini sarıp fırın tepsisine dızıp yumurta sarısı surulup 180 dereceli onceden ısıtılıp fırında pişirilır
 afiyet olsun..

17 Ocak 2015 Cumartesi

Et haşlama

Hayırlı akşamlar Et haşlama tarifiyle sızlerleyim:
MALZEMELER:

Bir kg dana eti
4 adet patates
2tana kuru sogan
2 adet havuç
2 tane domates
pul biber tuz ve su

YAPILIŞI

Öncelikle etlerımızı susuz düdüklüde kavuruyoruz etler yavrulurken patateslerımızı soyalım dılımleyelım istedigimiz boyutta soganlarımızı da dörde bolelım havuçlarımızıda traşlayıp onlarıda dörde bolelım burada etler kavrulunca patateslerı soganları havuçları ekleyıp enson domateslerıde ekleyip suyunu goz kararı ayarlanıp tuzunu pul biberinıde ekledıkmı düdüklümüzu ağzını kapatıp 20 dakikada pişecektır afiyet olsun

7 Ocak 2015 Çarşamba

Etli nohut

Herkese karlı bırgunden merhabalar  dısarısı buz gibi soğuk kış yemeklerin olmazsa olmazı nohut yemegine sızlerle paylaşıcam







  • Malzemeler
  • 500  kg kus bası yada kemikli et 
  • 2 su bardaı nohut (nohut geceden ıslatılmış olcak)
  • 1 tane sogan 
  • 1 yemek kaşığı biber salçası

Yapılışı
  •  Öncelikle etleri yıkanıp tencereye susuz bir şekilde koyarak kendi suyunda kavrulur sonra yağ eklenir
  •  Rendelenen soğanlar  tencereye koruyoruz soğanlar ve salça ete ilave edilerek  biraz daha kavrulur
  • Nohutlar da ilave edilerek üzerini geçecek kadar su ekleyip  düdüklü tencerede 25 dk pişirilir