31 Aralık 2014 Çarşamba

Karnıbahar Tursusu

Selamun aleyküm arkadaslar uzun bir aradan sonra yeniden birlikteyiz buaksam kis mevsiminin olmassa olmazı karnıbahar turşusuyla sizlerleyım
tarifını hemen yazayım

Malzemeler 
2 adet karnı bahar 
4 adet havuç 
Bir demet maydanoz 
Bİr diş sarmısak acı bıber tuz su sirke cok az limon tuzu 



Yapılışı 
Karnıbaharları kucuk kucuk koparıp yıkıyoruz bidonumuza bıraz karnıbahar bıraz maydanoz bıraz havuc busekılde sırayla malzemeleri dolduruyoruz  ben birazda kirmizi lahana attım renk versin dıye istege baglı koymaya bılirsınız hepsini doldurduktan sonra suyunu kendiniz ayarlarsınız beş kg lık bıdona yarım caybardagı tuz bır fincan sirke az limon tuzu ekleyip karıstırıp tursularımızın ustune dokucez enustede sarmısak larda attıkmı islem tamamdır agzını sıkıca kapatıp 16 gun sonra afıyetle yiyebilirsiniz